V skrivnostnem svetu zaprašenih zidov se iskrijo polnitve vseh dobrih letnikov zadnjih dveh stoletij. Ptujski vinski arhiv premore eno izmed večjih in najbolj znamenito zbirko arhivskih vin v regiji.
V njej skrbno hranimo tudi najstarejše slovensko vino Zlata trta iz leta 1917.

Častitljiv videz in poseben čar arhivskim vinom daje žlahtna kletna plesen, ki prerašča steklenice. Že barva vin, ki se giblje od nežne barve zlata do barve ambre in jantarja, nakazuje, da gre za prave zaklade kleti. Vina so razvila tudi posebno aromatiko in nas začarajo z bogastvom vonjev. Eleganten, skoraj svilen okus se je dodobra razvil in se v določenih primerih še vedno razvija. Večina arhivskih vin premore lepo harmonijo okusov in obilo nepozabnih trenutkov, s katerimi razvaja vsa naša čutila.

Vina so hranjena globoko v temni in ustrezno vlažni kleti, kjer je temperatura konstantna, med 9 in 12 °C Celzija, vlažnost pa 75 %. Arhivska vina se postrežejo ohlajena na temperaturno med 16 in 18 °C, odpremo jih nekaj ur pred uživanjem, če to ni možno, pa uporabimo karafo ali kozarce z veliko čašo.

Razvajajte svoje čute z vinom, ki nosi vašo letnico rojstva,
ali pa z edinstvenim darilom presenetite vam ljubo osebo.

Izdelava spletne strani: DigiTalk