Naša vina, poznana pod blagovnimi znamkami Pullus, Haložan in Pinky Chick, izkazujejo popolno ravnovesje med tradicijo in zahtevami današnjega vinoljuba doma in po svetu. Vsak letnik odlikuje le zdravo in skrbno odbrano grozdje visoke kakovosti, ki ga trgajo ročno.

V kleti se nato tradicija združi z najsodobnejšo tehnologijo in enološkim strokovnim znanjem, ki skupaj ustvarita ena najbolj zdravih vin na trgu, hkrati pa razkrivata skrivnosti neustrašnega vinogradništva na zelo strmih in večinoma terasastih pobočjih.

Letno donegujemo okoli milijon litrov vina, od tega 85 odstotkov belih sort.

V različnih steklenicah najdejo prostor laški rizling, sivi pinot, sauvignon, chardonnay, renski rizling, rumeni muškat, traminec, zeleni silvanec, beli pinot, rizvanec, muškat otonel in druge. Barve rdečih vin zastopajo modri pinot, modra frankinja, žametna črnina in druge.

Pullus

Pullus je od svojega začetka zmagovalec okusov.

Terroir

Vina Pullus z belo etiketo so sinonim za sortno prepoznavno aromatiko z izrazitim prstnim odtisom rastišča (terroir) in se uvrščajo v najvišji kakovostni razred, kar potrjujejo tudi številne nagrade in priznanja z največjih svetovnih ocenjevanj vin. So nepogrešljiv spremljevalec vsakdanjega načina življenja. Postrežejo z ekspresivno cvetico in okusom, tako da navdušijo v trenutku, impresija pa traja in traja. So čudoviti sopotnik hrane, pogovorov, branja, kulture ter vseh naših malih življenjskih radosti.

belo

Sivi pinot

SUHO, 0.75L
belo

Sauvignon

SUHO, 0.75L
belo

Renski rizling

POLSUHO, 0.75L
belo

Rumeni muškat

POLSLADKO, 0.75L
rdeče

Modri pinot

SUHO, 0.75L
rdeče

Modra frankinja

SUHO, 0.75L

Artisan

Pod črno etiketo Pullus najdemo posebne polnitve ob posebnih letnikih, s katerimi poleg tipik rastišča posebej izpostavljamo kletarsko in enološko znanje ter kreativnost z uporabo različnih tehnologij in postopkov preobrazbe grozdnega soka v vino. Od starodavnih do sodobnih. Vse z enim ciljem. Ustvariti popolna vina, za popolna doživetja. Večna vina.

belo

Aeternalis

SUHO, 0.75L
belo

Bela klevna

SUHO, 0.75L
belo

Muškatni silvanec

SUHO, 0.75L
belo

Rulandec

SUHO, 0.75L
belo

Traminec

SUHO, 0.75L
penina

Pullus BRUT penina

ZELO SUHO, 0.75L
belo

Rumeni muškat

SLADKO, 0.5L
belo

Dišeči traminec

SLADKO, 0.5L

Haložan

Najverjetneje prvo litrsko vino na svetu z zlato medaljo.

Haložan je vino z geografskim poreklom. Je najstarejša slovenska zvrst, sestavljena iz sort grozdja, tipičnih za vinorodni podokoliš Haloze – laški in renski rizling, beli pinot, chardonnay, šipon, sauvignon in minimalni dodatki muškatov – od katerih vsaka prispeva svoj nepogrešljiv kamenček v mozaiku harmonije tega izredno priljubljenega vina.

Prvi haložan (letnik 1961) je na vinske karte in trgovske police prispel leta 1962. Haložan je danes moderno, harmonično in vsestransko vino s pridihom tradicije in prstnim odtisom rastišča, za katerega je dovolj dobro samo najboljše grozdje, ki je še vedno trgano ročno.
Nekateri pravijo, da je najboljši kot špricar oz. brizganec, čeprav v zadnjih letih navdušuje tudi tiste, ki bi radi popili kaj lahkotnega in svežega.

belo

Haložan

POLSUHO, 1L
belo

Haložan Magnum

POLSUHO, 1.5L

Pinky Chick

Mlad, svež, atraktiven trendovski rosé.

Pinky Chick že v vonju navduši z svojo sadno-cvetno svežo cvetico, ki se nadaljuje v prijeten rahlo sladkast pookus z nežnim poigravanjem mehurčkov. Je vino, ki prija vsem mladim in mladim po duši in vehementno zahteva veselje v življenju.

rosé

Pinky Chick

POLSLADKO, 0.75L

Mistik

Kurentovo vino Mistik je mistično vino, tako kot je mističen lik kurenta.

Vsak letnik je poseben, drugačen in skrivnosten. Zanj vsako leto uporabimo grozdje iz zgolj enega vinograda, vsako leto tudi drugih sort, pridelan in donegovan pa je po različnih tehnoloških postopkih.
Mistik simbolično povezuje dva stebra tradicije in identitete mesta Ptuj – etnografsko-karnevalsko in vinarsko. To protokolarno vino ptujskega kurentovanja je bilo prvič predstavljeno leta 2016 in je rezultat sodelovanja Ptujske kleti in Zveze društev kurentov.

belo

Mistik kurentovo vino 2022

SUHO, 0.75L
belo

Mistik kurentovo vino 2020

POLSLADKO, 0.75L
belo

Mistik kurentovo vino 2019

POLSUHO, 0.75L

Izdelava spletne strani: DigiTalk